Unelmat ja siivet niiden saavuttamiseen

Olen valmistelemassa yhdelle eristyisryhmälle askartelukurssia pargamentista. Ajatuksena on tehdä kirjanmerkki pronnahasta. Koska ryhmä koostuu henkilöistä, joiden arki vaatii erityisen paljon voimavaroja, sain idean liittää askarteluun ihmisille tärkeitä merkityksiä samaan tapaan kuin monesti tehdään tilauskorujen suunnittelussa.

Ajatus on, että leikataan poron rumpunahasta eli pergamentista siivet, jotka kantavat vaikeina aikoina. Toiseen päähän leikataan unelma, joku itselle tärkeä asia, josta voi haaveilla, jota voi odottaa tai vaikkapa joku tärkeä asia menneisyydestä, jota voi muistella. Unelma voi olla vaikka muutama rauhallinen hetki mielikirjansa lukemiseen, loman odotus tai mikä tahansa itselle merkityksellinen asia. Siivet ovat muistutuksena siitä, että ihmisellä pitää olla unelmia. Siivet auttavat hakemaan näistä unelmista toivoa.

Vanhassa blogissani kerroin joskus tutkimuskesta, mitä nainen kantaa koruissaan. Päätelmä oli; merkityksiä. Ne korut, jotka liittyvät elämän käännekohtiin, on saatu joltain tärkeältä ihmiseltä taikka joihin liittyy muutoin ihmiselle tärkeitä merkityksiä, niistä tulee suosikkikoruja, jotka usein siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Olen tehnyt tilaustöinä useitakin sellaisia koruja, jotka varmasti ovat käytössä vielä kauan minun jälkeeni.