Voiko yrittäjä ohittaa joulun huomaamattaan?

Kulunut syksy on mennyt opetellessa uudenlaista roolia yrittäjänä. Taitoa ja Tarinoita Pielisen Karjalasta, yritysryhmähanke matkailun oheispalvelujen tuottajana on käynnistynyt. Sen myötä rakennettiin uudet nettisivut sekä yritysryhmälle ja uusittin oma nettikauppa. Yllätävän paljon siihen joutuu satsaamaan aikaa ja voimavaroja, vaikka ammattilaiset sen toteuttivatkin. Tuotekuvaukset ovat edelleen kesken ja yritysryhmähankkeen eteenpäin vieminen jatkuu keväällä. 

Toivottavasti kaikki turistit eivät lennä suoraan Lappiin, vaan tämänkin alueen mahdollisuudet saataisiin markkinoitua maailmalle. Meiltä löytyy juuri niitä asioita, jotka ovat kovin kiinnostavat ihmisiä ympäri maailmaa,  kunhan saadaan kysyntä ja tarjonta kohtaamaan. Omalla kohdallani toinen kysymys on, miten turistit löytävät tien pajalleni ja kursseille, kun löytämisessä on haastetta omasta lähiympäristöstäkin. Kynnys ei pitäis olla kovin korkea, katsomaankin tulla voi, vaikka ei olisi ostoaikeissakaan, kunhan vain muistaa varmistaa ensin puhelimella, että olen kotisalla.. 

Joulun myyntitapahtumat olen tänä vuonna lähes tyystin jättänyt väliin. Parissa pienessä myyjäistapahtumassa olin mukana. Uuden nettikaupan markkinointi odottaa vuoroaan, mutta sekin jää ensi vuoteen. Nahkapergamenttikurssit olen nyt saanut ensi vuodelle verkkokauppaan. 

Viime viikolla sain lisättyä lahjakortit verkkokauppaan. Minusta se on helpoin ja varmin joululahja tärkeille lähimmäisille, koska tällöin nämä pääsevät itse valitsemaan millaisen korun he sillä ostavat tai teettävät, vai käyttävätkö lahjakortin korukurssiin. Silloinhan pääsee kokeilemaan siipiään nahan muotoilemisessa koruiksi ja sitä muodonmuutosta voi jo kutsua melkein ihmeeksi. 

Nyt pitää peruutella jo otsikon kysymyksen suhteen. Kävimme välillä kirkossa laulamassa kauneimmat joululaulut. Siitähän se joulu alkaa. Huomenna tulee vielä lapset mummolaan. Varsinaisen joulun aloittaa jokavuotinen Immanuel-jouludraama aatonaattona kirkkopuistossa. Kirsikkana kakussa on jouluaaton ateria Puukarin Pysäkillä. 

Kyllä joulu tulee, vaikka huusholli on kuuraamatta, seitsemän sorttia kahvileipää leipomatta, laatikot tekemättä jne. Joulukortitkin jäävät kirjoittamatta,  Ei joulu ole näistä ulkoisista tekemisistä kiinni. Joulurauha on ihan jotain muuta.

Hyvää Joulua ja Kiitos Kuluneesta Vuodesta sekä Parempaa Tulevaa Vuotta!