Mitä isona tekisin -> suuntaviittoja tulevaisuuteen.

Kolilla juuri päättyneellä luontomatkailuyrittäjien tuotteistamisen ja markkinoinnin kurssilla haettiin yrityksen tärkeimpiä painopisteitä. Kurssi oli itselleni mitä ajankohtaisin. Ikä tuo omia rajoitteitaan elämäntapayrittäjällekin. Enää ei jaksa kulkea myyntitapahtumissa. Vasta eläköitumisen myötä löytynyttä uutta uraa ei millään malta vielä lopettaa. Tällaiset asiat kiteytyivät kurssin aikana.

Profiloituminen matkailun oheispalvelujen tuottajaksi

Mitä se tarkoittaa?

1. Tietotaidon siirtäminen nuoremmille nahkapergamenttikorujen osalta

Nahkapergamentti on muinaisten kirjakääröjen ja noitarumpujen materiaali, jota harva ihminen nykyaikana tunnistaa koruina edes livenä nähdessään. Itse olen työstänyt sitä koruiksi vuoden 2012 alusta lukien ja saanut sen viimeinkin tottelemaan. Nyt tärkeimmäksi tavoitteeksi on noussut kokeilujen kautta hankitun osaamisen siirtäminen nuoremmille. Sitä mukaa, kun uusia tekijöitä tulee, materiaalin tunnettavuus kasvaa. Uusien tekijöiden myötä syntyy myös uudenlaisia tuotteita.

2. Työpajasta ostos- ja tutustumiskohde

Tavoitteena on tarjota sekä paikkakunnalla vieraileville matkailijoille että asukkaille mahdollisuutta käydä tutustumassa korujen tekemiseen, työpajaan välineineen ja omaleimaiseen koruvalikoimaan, Korun ostaminen suoraan tekijältä tuo korulle oman lisäarvonsa. Jos kävijällä on aikaa pysähtyä kuuntelemaan tarinoita korujen taustalta, koruyrittäjän roolista ja saada vaikka kipinä omiin kokeiluihin, kerron näitä mielelläni. 

Taitoa ja Tarinoita Pielisen Karjalasta yritysryhmän perustaminen ja yhteismarkkinointi vahvistaa omaa rooliani matkailupalvelujen tuottajana. Yritysryhmän esite löytyy linkistä nettiversiona. Kaikki mukana olevien yritysten tarjonta poikkeaa toisistaan, mutta yhdistäviäkin tekijöitä löytyy. Arilla (Healing Drum) ja minulla on yhteinen materiaali. Kun Ari leikkaa rumpuja varten pyörylät poron rumpunahasta, minä teen reunuksista koruja. Mervi (Zappi) käyttää luut koruihinsa ja unisieppareihin. Lihat on jo siihen mennessä syöty, eli mitään ei jää hukkaan. Näissä materiaaleissa ja taidoissa mennään alkuperäiskansojen perinteisiin. Intiaaniperinnettä edustaa Arin shamaanisummut ja terapiamenetelmät sekä Mervin unisiepparit, luukorut ja myös tatuoinnit. Rumpunahkan eli pergamentin käyttö kirjoitusmateriaalina, ikkunakalvoina yms. yhdistää myös minut muinaisiin materiaaleihin. Minun koruaiheeni tulevat luonnosta, joka on kansamme muinaisen korukielen perusta.

Korpinoidan Maija tuo nautittavaksemme  lasi- ja muun taiteen, siirtää nykypäivään kalevalaiset arkkityypit ja Välimeren tunnelmat. Hän on varsinainen tarinoiden taitaja. Hänen elämykselliseen studioonsa kannattaa varata riittävästi aikaa, jotta voi rauhoittua ja kokea kaiken sen, mitä hänellä on tarjottavanaan.